Vložil lake, 8. Srpen 2012 - 3:35

Nenapsala jste nic o těchto záležitostech:
(a) co o ověřovateli zápisu praví vaše stanovy,
(b) co o ověření zápisu praví vaše stanovy.
My samozřejmě neznáme vaše stanovy. Netušíme zda jste povinna připomínky ověřovatele přijmout. Sama jste ale napsala že za zápis jste odpovědná Vy. Co tedy celé měsíce řešíte?

Bez ohledu na obsah stanov si dovedu představit, že výbor prostě zveřejní zápis v jeho současné podobě bez ověření. I kdyby výbor tímto svým jednáním porušil některý článek stanov, stane se velké prd. Výboru toto nedochází?

Čekáním na ověřovatele ve skutečnosti pácháte mnohem větší zlo: zabraňujete vlastníkům jednotek, aby se seznámili se zápisem a případně vznesli své námitky k jeho obsahu. Je nutné dodržet práva vlastníků jednotek, nikoliv práva ověřovatele. Ten totiž žádná práva nemá; přečtěte si vaše stanovy. Jestliže bude kterýkoliv VJ mít námitky k obsahu zápisu (což zatím netušíte), nechť se obrátí s námitkou na soud podle § 11 odst. 3 ZoVB. K tomu ale musíte ten zápis napřed zveřejnit.

Je neodpovědné od výboru, jestliže dělá mrtvého brouka a zdržuje zveřejnění zápisu pouze kvůli bezvýznamným vnitřním neshodám s jednou osobou. Výbor je v první řadě povinen KONAT - a ne chovat se jako ustrašené děti.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.