Změna Prohlášení Vlastníka ve vymezení bytové jednoty z důvodu chyby bez změny výše spoluvlastnických podílů.

Vložil RxH, 5. Srpen 2012 - 20:58 ::

Dobrý den,

řešilo se již několikrát, ale tato situace jendou / dvakrát (sklepy). Tato situace je trochu jiná.

V prvním prohlášení vlatníka budovy o vymezení jednotek od developera, díky přehlédnutí (copy-paste) byla chybně vymezena naše jednotka jako 2KK, místo 3KK. Následně i takto zkolaudováno. První krok máme za námi. Stavební úřad již, opravil a vydal"ROZHODNUTÍ OPRAVA ZŘEJMÝCH NESPRÁVNOSTÍ". Nyní bychom chtěli změnit Prohlášení vlastníka budovy a následně podat Oznámení na KN.

POZOR! Vymezení podlahové plochy jednotky a tím i podílů na sčb se nemění! Chyba v překlepech, přeměřeno a ověřeno i při místním šetření SÚ.

Otázky zní:

  1. Řešili byste to na Vašem místě? Když to sleduji, spousta prohlášení vlastníka v popisu vybavení neodpovídá skutečnostem.
  2. Řešili byste jen dodatkem/změnou prohlášení nebo novým prohlášením?

3.Kdo má podepsat v tomto případěn změnu prohlášení vlastníka? Všichni, ikdyž se mění jen vnitřní uspořádání a vybavení jednotky (vana za sprchu) u naší jednotky? Jednak vzhledem k platnosti dokumentu a vzhledem k akceptaci KN.Podle pokynu KN č.24 by to mělo být min 75% avšak všichni jimž se mění podíly, takže vlastně 75%.

3. Kdo má nést náklady vyhotovení a ověřené podpisy? Já bych řekl, jak je uvedeno v aktuálně platném prohlášení vlastníka. Prosím neřešit žalobu o náhradu škody na developera.

4. Kdo podává na KN Oznámení? SVJ je již funkční a zapsáno v rejstříku. Podle mne tedy podle toho, jak je v rejstříku uvedeno.

Díky moc za odpovědi. P.S. Až vyřešíme toto, budeme řešit platnost smlouvy. Ale to je pro právníky.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.