Vložil lake, 8. Srpen 2012 - 10:39

Pane Jendoslave,
Vaše příspěvky by se hodily snad jen jako hospodské řeči: sedět u piva, stěžovat si ostatním na nespravedlivý svět a nic nedělat.

Byli jste to vy sami, vlastníci jednotek, kdo tříčtvrtinovou většinou přítomných schválil tento způsob rozúčtování. Máte tedy co jste chtěli.

Máte-li osazeny kalorimetry, mohlo by teplo být dodáváno a měřeno přes ně tak, aby si každý zaplatil přesně svůj odběr. Tato skutečnost měla být uvedena v Prohlášení vlastníka. Že tomu tak není a že nejsou uzavírány smlouvy o odběru tepla s jednotlivými vlastníky jednotek jste věděl již v době kdy jste si byt pořizoval. Rovněž jste věděl, že v domě jsou byty s velmi rozdílnými tepelnými ztrátami. Proč nyní pláčete?

Pokud se domníváte, že použité korekční koeficienty nebyly určeny správně a nezachycují všechny vlivy, podejte prostě reklamaci vyúčtování a žádejte, aby SVJ doložilo způsob (výpočet) jakým byly koeficienty stanoveny.

  • Pokud výpočet nedostanete, neplaťte nic, neboť reklamace nebyla vyřízena a konečný spotřebitel neobdržel na svou žádost všechny požadované podklady.
  • Pokud výpočet dostanete, nechte jej zkontrolovat odborníkem, nejlépe takovým,který má zkušenosti s výpočtem tepelné bilance pasivních domů. Pro výpočet koeficientu je totiž třeba brát do úvahy více vlivů, nejen zvýšené tepelné ztráty z důvodu nadměrné plochy zasklení, ale i vliv oslunění (tepelné zisky ze slunečního svitu v zimním období). Výpočet si necháte provést na vlastní náklad a v případě úspěšné reklamace Vám SVJ tento náklad na Vaši výzvu uhradí.

Všeobecné stesky na zlý a ošklivý svět uplatněte jen mezi stolovníky u piva ve Vaší hospůdce. Tam nejspíše sklidí úspěch.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.