Vložil lake, 31. Červenec 2012 - 17:57

Pane Pluháčku, ono nejde přece vůbec o to, zda kalorimetry měří. Rozhodující je pouze zda společenství měří teplo pomocí těchto kalorimetrů. To jsou dvě různé věci a v tom jsme si zřejmě nerozuměli.

Kalorimetry máte v každém bytě, ony samozřejmě něco měří (dokud se jim nevybije baterie), ale vaše společenství nic podle bytových kalorimetrů nedodává. Náměry existují, ale jsou pro vaše SVJ naprosto nepoužitelné.

To je důsledek Vašeho tvrzení, že v domě není dodáváno teplo jednotlivým konečným spotřebitelům podle zákona č. 458/2000 Sb., i když k takovému dodávání máte splněny předpoklady (oddělené měření tepla pro jednotlivé byty přes předávací kalorimetry). Tím, že jste se rozhodli kalorimetry ignorovat, Váš dům „spadl“ pod vyhlášku č. 372/2001 Sb.

  • Zda lze řešit požadavek jednoho z vlastníků na koeficienty už víte, neboť podrobnou odpověď jste dostal v mém předchozím příspěvku. Za současného technického stavu domu se žádné koeficienty neuplatní (samozřejmě kromě přepočtů započitatelných podlahových ploch u základní složky). K uplatnění koeficientů u spotřební složky (pro výkon tělesa, pro upevnění indikátoru na tělese a pro polohu místnosti) by došlo jedině po instalaci indikátorů topných nákladů v každé místnosti každého bytu.
  • K otázce „zda ty koeficienty již nejsou v postaveném domě“ lze říci, že bytový dům se staví z cihel, tvárnic nebo panelů. Nikoliv z koeficientů. V domě tedy žádné koeficienty nenajdete ani ve zdech, ani jinde.
  • Způsob rozúčtování používaný ve vašem SVJ je s největší pravděpodobností vadný, ale neposkytl jste o něm žádné bližší informace. Opět připomínám, že jde o důsledek toho, že SVJ odmítlo dodávat a měřit teplo pro jednotlivé byty.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.