Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 19. Červenec 2012 - 17:58

…spolehlivý způsob je zneplatnit tento způsob vyúčtování…

  • tento postup je možný, ovšem spolehlivost nespočívá uvedeném způsobu ale v tom zda se najde pochybení – tj. že nebyl způsob usnesen či do puntíku dodržen nebo že mohou být některá měřidla již neověřená (což míním, že vzhledem k sankcím je jen malá šance)

…Seznam výrobních čísel vodoměrů pochopitelně bude přílohou Vašich stížností…

  • rozúčtovatelé odmítnou seznam předat s poukazem na „ochranu osobních údajů“ odmítnou splnit… (že jde obstrukci je jasné, ovšem je dobré to vědět)

…Nedostanete-li kopie … oznamte, že … na Český metrologický institut a na Obchodní inspekci…

  • ČMI musíte dodat ten seznam. K ČMI můžete reklamovat pokud není prokázána oprávněná osoba k montáži nebo pokud máte ten seznam. Těžko ale reklamovat jen to, že ten seznam sériových čísel nebyl součástí vyúčtování konečného spotřebitele.
  • případné šetření provádí místní pobočka ČMI která má problémy i jen se čtením příkazů svých šéfů v Brně… a jako úřad mající provádět správní řízení se zrovna moc nechová
  • ČOI jak jsem již mnohokrát uvedl kontroluje v tomto ohledu (toto téma) pouze §19/3 zák.634/1992 a nic jiného.

…používání neověřených (nebo neodborně namontovaných) měřidel při prodeji zboží…

  • to sice není sporu, ovšem uvádět tento argument v situaci než máte ty seznamy k dispozici je poněkud „nechytré“, protože pak je bezpochyby nedostanete, že.
  • návrh o kontrole sériových čísel a platnosti ověření sice je možný, ale pravděpodobně nepovede k tomu aby se o náklad 20.000 tazatelka podělila s jí známým minimálně jedním vlastníkem OM který je ve stejné situaci
  • a bylo by také dobré uvést zda vůbec musí SVJ vodoměr namontovat. Co když odmítne vodoměr namontovat a odmítne i akceptovat vodoměr nainstalovaný vlastníkem – prostě proto že se pak náklad 20.000 rozpočte (podle buď existujících nebo jen tušených) i na ostatní spoluvlastníky – > to se jim SAKRA líbit nebude. Nyní tam zřejmě mají spotřebu ve shodě se svým vodoměrem a dodavatelskou cenou vody. Pak tomu tak být přestane.

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.