Vložil strasny, 1. Červenec 2012 - 15:15

Je to v podstatě tak, jak píšete. S vlastníkem bytu jsme jednali akorát v začátku, když mi sdělil, že ho nemám zvát na schůze a tak.. že jej zajímá, jenom jestli ti lidé(původní vlastníci, kteří ten byt zastavili) platí. Předpisy nájmu dostávali tito lidé, co jsou v bytě. Teď tomu rozumím, že to byla blbost. A vyúčtování dostali taky jenom tito lidé :P

Takže, jak z toho co nejbezbolestněji ven..docela nerada bych riskovala, že vrátím peníze plátcům a budu se soudit s vlastníkem. Jsme menší SVJ, kde by bylo každou prodlevu v placení znát. Myslíte, že by šlo stornovat poslední platbu od těch pseudonájemníků (jak jsem psala, nemají žádný právní důvod být v bytě, jenom je tam ten vlastník nechal bydlet) na našem účtu (na tuto platbu nemají potvrzení, přinesli mi to v hotovosti), vybrat od nich platbu za příští měsíc a uhradit to tomu vlastníkovi v rámci přeplatku? Je mi jasné, že to není v souladu s ničím, že to neodpovídá zákonu ani předpisům, ale formálně bych to asi dala dohromady. Ten vlastník, to je nějaká vymáhací firma, fakt se s nimi moc nechci dohadovat, zřejmě chtějí ten byt v dohledné době prodat, stávající lidi z něj vyhodit.

To mě fakt nenapadlo, takové komplikace a ptala jsem se x lidí, z jiných SVJ i z firem, co spravují finance SVJ.

A ještě prosba – jak by to mělo správně vypadat – dohoda s vlastníkem, když má v bytě nájemníka? Máme ještě dva takové byty.

ZP

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.