Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 28. Červen 2012 - 23:56

…že jsme neoprávněně vyplatili přeplatky těm lidem…

  • platbu žádejte nazpět po tom komu jste ji vyplatili. Jinak půjde o neoprávněné obohacení a bude nutno tuto částku vymáhat soudně – po tom komu jste ji neoprávněně vyplatili.
  • druhá podstatná chyba je že nemáte zjevně s žádnými spoluvlastníky smlouvu o způsobu platby anebo to nemáte stanoveno Stanovami nebo usnesením. Pokud tedy akceptujete libovolnou příchozí platbu identifikovanou variabilním symbolem nebo jinak a přiřazujete ji interně předpokládaným způsobem – můžete se dostat do problému i u jiných spoluvlastníků. Klidně by se mohlo stát, že Vás osloví AK tvrdící že zastupuje klienta který omylem platil na Váš účet a nyní tedy bude chtít své platby nazpět. Způsoby plateb by měly být nepochybně jasně specifikovány.
  • platby nájemníka na účet SVJ je tedy sice možná ale jak vidíte bez smlouvy s spoluvlastníkem Vás dostala do problému. Spoluvlastníkovi by jste měli vyčíslit a předat vyúčtování tak jako by zálohy VŮBEC NEPLATIL a požadovat po něm vyrovnání a doposud zaplacené zálohy (nikoli aktivně!) vrátit na účet ze kterého přišly. 

…něměl ten vlastník oznámit výboru, na základě jakého vztahu bydlí v bytě jeho nájemníci…

  • mám za to že tato žádost by byla neoprávněná. Vás by měla zajímat pouze to aby jste dostávali platby definovaným a nezpochybnitelným způsobem

N.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.