Soubeh BD a SVJ + povereny vlastnik BD

Vložil rexmond, 14. Červen 2012 - 16:44 ::

Dobry den, prosim muzete mi prosim poradit?

Jsme BD a mame jiz prohlaseni vl. Ne vsichni clenove maji tu moznost, aby splatili pomernou cast uveru (na rekostrukci domu) a presli do SVJ. V dome o 24 bj. bude soubeh BD a SVJ, kde cca 14 bj. zustane v BD.

Navrzene reseni neni optimalni, ale je resitelne. V praxi bude dum spravovan SVJ, ktere bude mit povereneho vlastnika. Timto poverenym vlastnikem bude BD – cili za SVJ bude jednat stejny organ jako BD. Ucto bude 2× tj. za kazdou entitu a budou dva bankovni ucty.

V teto veci se chci zeptat na toto:

1)Je mozne, aby clen SVJ byl i clenem BD? Pokud ano, tak jak vypada hlasovani takoveho clena na schuzich? Predpokladam spravne, ze tento clen hlasuje na BD schuzi jako drive a SVJ dle sveho podilu, tzn hlasuje 2× ve stejne zalezitosti?

2)Pokud se prevaci jednotka do vlastnictvi, a najemnik nebude chcit byt jiz clenem BD (a vystoupi vypovedi z BD), tak jak je to s vyporadanim cl. vklad? Prvni cl. vklad byl pouzit na zakladni zapisovany kapital? Ptam, ze protoze zapisovany kapilal je 55tis.

3)Je mozne, aby clen SVJ, ktery proda svuj byt si ponechal clenstvi v BD?

Predem dekuji za vase nazory.

rex

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.