Vložil veru (bez ověření), 5. Červen 2012 - 7:28

Také se domnívám, že hlasováním per rollam nelze volit výbor (§9/12 ZoVB), kontrolní komisi (§11/2 ZoVB) a měnit stanovy (§11/4 ZoVB) – všude se píše o „přítomných“ vlastnících.

Ale problém je v tom, že ve stanovách máme články, které říkají, že rozhodnutí přijaté hlasováním per rollam má stejnou závaznost a platnost jako usnesení přijaté shromážděním a písemnosti mají platnost zápisu z jednání shromáždění. Kdybychom to vzali do důsledku, nemusela by se schůze shromáždění konat nikdy a stačilo by pouze rozeslat hlasovací lístky…

Nevím, jestli takové články nejsou v rozporu se zákonem a nepopírají citované paragrafy ZoVB (11/2, 11/4 a 9/12). Učinila jsem v tomto směru dotaz na právníka bytového družstva, které nemovitost spravuje a bylo mi sděleno, že: „pokud to máte ve stanovách, tak to platí“.

Nevíte nějaký kloudný postup, jak dál pokračovat? „Nový výbor“ si stojí za svým, že hlasování je platné a pravděpodobnost, že seženu min. ¼ všech vlastníků pro svolání nového shromáždění je nepravděpodobná.

„Osamělý voják v poli“ je dost výstižné, bohužel mi chybí nějaká další podpora ze strany ostatních vlastníků. Ti jsou asi zvyklí držet krok a radši se moc nevyptávat nebo nedej bože stěžovat si.

Veronika

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.