Vložil lake, 21. Červen 2012 - 16:15

"Dozvěděli jsme se (odpověděl Neználek),že (...) musí souhlasit 3/4 vlastníků podle § 11/5 ZoVB"
NeznáIek se mýlí. Montáž "soukromé" rozvodné desky není ani stavební úpravou, ani modernizací, ani rekonstrukcí společných částí domu ve smyslu § 11 odst. 5 ZoVB. Není tedy naprosto žádný důvod k tvrzení že by se mělo rozhodovat tříčtvrtinovou většinou všech vlastníků jednotek. Rozvodná deska je ve vlastnictví vlastníka jednotky. Nejde o společné technické zařízení domu.

"Dále nám právník řekl, že když nás nebudou přítomny 3/4, že když nás nebudou přítomny 3/4,nemůžeme tento bod projednávat."
Váš právník se samozřejmě naprosto mýlí. Své tvrzení nemůže ničím podpořit. Co tvrdí není v ZoVB nikde uvedeno. Naopak platí, že nebylo-li na shromáždění dosaženo potřebné většiny, pak platí, že usnesení nebylo schváleno. Tento výsledek hlasování zavazuje jak SVJ - právnickou osobu, tak všechny vlastníky jednotek.

"My jsme si mysleli, že se to týká jen vnějšího vzhledu"
Tvrzení nemá oporu v ZoVB. Zákon se nikde nezmiňuje o vnějším ani vnitřním vzhledu. Pouze o vzhledu. Vzhled je to, co na domě vnímáte zrakem, bez ohledu zda je to z vnějšku nebo zevnitř. Nebo chcete tvrdit, že když někdo namaluje chodbu na fialovo, nebo umístí na společnou stěnu rozvodnou desku s jističi a elektroměrem, že nezměnil vzhled domu?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.