Rozdíl mezi náměrem fakturačního a součtu poměrových vodoměrů SV

Vložil dolly, 11. Květen 2012 - 20:31 ::

Dobrý den, v našem domě dlouhodobě porozujeme dle mého názoru dost velký rozdíl mezi spotřebou naměřenou na fakturačním vodoměru pro dodávku SV a součtem všech poměrových vodoměrů instalovaných v bytových jednotkách, případně společných prostorách. Tento rozdíl činní v průměru cca 19% (spotřeba dle fakturačního vodoměru je vyšší). V domě je 80 bytů a celkový počet poměrových vodoměrů SV je 106 kusů (některé byty mají vodoměry 2). Roční fakturovaná spotřeba je cca 4500 m3 – 5500 m3.

Porovnávali jsme údaje od roku 2004, přičemž od té doby již 2× proběhla výměna poměrových vodoměrů a jednou byl měněn i vodoměr fakturační. Poměrný rozdíl v náměrech je po celou dobu plus mínus podobný (jak „stárnou“ poměrové vodoměry rozdíl se ještě mírně zvyšuje). Pokud je nám známo, žádné významné neměřené odběry SV v domě nejsou.

Chtěl bych se zeptat na vaši zkušenost s rozdílem mezi fakturačním a poměrovými vodoměry. Jaká je obvyklá velikost rozdílu? Nenapadá vás, čím by mohl být takový rozdíl způsoben?

Díky, TD

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.