Rekonstrukce a rozpočítáváný ceny balkónů

Vložil Michal (bez ověření), 11. Květen 2012 - 8:22 ::

Máme před rekonstrukcí a je tu názor jak rozpočítat nové, lépe řečeno výměnu balkónu za nové (podotýkám, že podle prohlášení vlastníka, je balkón součástí bytu, tedy v osobním vlastnictví). Zda počítat cenu za balkón na byt, nebo nechat celkovou částku (cele rekonstrukce) jako společnou, tedy podle podílů. Mně se zdá, že by bylo správné podle podílů, protože jsme rekonstrukci a projekt řešili a schválili jako celek, ale nejsem si 100% jistý a v tomto bych poprosil o Váš názor.

Pokud by bylo pravdou, co si myslím, to je, že jsme si schválili projekt, který zahrnuje i výměnu balkonů, pak jsme si ho schválili jako celek, celkovou rekonstrukci, nikde nebyla zmínka, jak se co bude platit (tedy jinak než, že se vezme úvěr). Mě to vychází tedy jako, celková rekonstrukce a následný úvěr se rozpočítá na podíl vlastníků a tento podíl každý pochopitelně bude splácet, ovšem mohu se mýlit.

Ovšem pokud se mýlím, pak mě vrtá hlavou jak dopátrat k ceně za můj balkón a k ceně za balkon spodní a poslední tedy vrchní. Spodní balkón bude mít panelovou „nohu“ kterou dosud neměl a já mít nebudu a zase vrchní balkon bude mít stříšku, kterou neměl, no a o patro výš, tedy nademnou je další balkón, ten tedy nahrazuje stříšku mě, pak bych tedy měl platit panely boční, panel spodní a panel přední (snad se vyjadřuji alespoň trochu pochopitelně).

Pro mě je toto nová informace a popravdě celkem zajímavá a už jen pro to se snažím dohledat na toto odpověď. Pokud by se balkóny měli rozpočítat na byty (tedy ne na podíl) pak je jasné, že velké byty toto budou prosazovat a malé ne, právě pro malé byty, kterých je tu více, je varianta rozpočítávání podle podílu výhodnější. Jak jsem psal celou rekonstrukci včetně výměny balkónu budeme krýt úvěrem, tedy alespoň tak se od samého začátku v tomto tak jedná. Jak by to ovlivnilo měsíční platbu netuším.

Připadá mi správné o tomto hovořit už na začátku jednání o rekonstrukci, ne nechat odsouhlasit projekt jednat, vybrat firmu a začít připravovat podklady pro úvěr a v tento moment začít řešit jak se balkón bude počítat. Jak jsem psal už jinde, trochu se mě toto jednání už začíná zdát podivné s ohledem na jiné pro malé byty nevýhodné rozpočítávání. Zdá se mi, že vše co by velké byty mohlo stát více než malé, je zde okamžitě řešeno, já to zásadně neřešil (v zájmu klidu), ale diktátorství velkých bytů mě začíná být nepříjemné, ovšem to odbočuji od tématu.

Poprosím o váš názor na rozpočítávání balkónů v této situaci.

Předem moc děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.