Vložil NeznáIek˙ (bez ověření), 6. Květen 2012 - 12:51

…Případné parkoviště zmiňované panem Lake by postavilo SVJ na svém vlastním pozemku…

  • no to nemusí být tak jisté. Pokud není možné nebo není vůle udělat výtah jak Vy uvádíte ve společných částech, pak zjevně by mohlo SVJ nakoupit pozemek právě pro účely realizace výtahu – např. naše SVJ vlastní pás okolo domu na kterém dům stojí ale tento pás je široký POUZE 1m od hrany domu – což nepochybně na výstavbu výtahu nestačí.

…zrovna tento můj příklad by mohl sloužit jako argument pro ty, kteří si myslí, že SVJ v žádném případě nemůže nabýt nemovitost…

  • ano jsou jistě specifické případy – jako je Váš nebo jako ten ve zmíněném rozsudku. O počtu souhlasících v rozsudku není zmíněno a Vy uvádíte že jste 100% měli. Jen doufám, že se shodneme že příspěvek tazatele nevypadá na to, že by souhlasilo 100%. To, že uvedený způsob není více propracován (což ale dovozuji pouze z mé neznalosti dalšího množství judikátů svědčících situaci Vaší nebo té v rozsudku) neznamená, že se nebude zvětšovat snaha takovéhoto postupu využít i jiným způsobem než tímto – tedy např. i tak jak je zmíněno o „realizaci a vybavení fitness“.
  • mimo jiné by mne opravdu zajímalo mnou zmíněné v posledním odstavci – tedy kdo za majetek SVJ ručí a jaký má např. podíl na tomto majetku – pokud nějaký takový existuje – např. v případě prodeje BJ. Lze si jako prodávající tento podíl „zakalkulovat“, když byl placen z příspěvků na správu?

Neználek

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.