Vložil lake, 4. Květen 2012 - 23:04

Luboš zásadový napsal: „Závazek právnické osoby vůči vlastníkům jednotek znamená, (…) počínat si tak aby ve svém konání nezpůsobil (…) další dodatečné náklady na jeho údržbu ale naopak co nejefektivněji využil stávající prostředky pro stávající dům a pozemek!“

Pane Luboši, mýlíte se naprosto. Pouhé Vaše přání vydáváte za skutečnost. Závazek (dluh) je pouze účetní kategorie „má dáti“. Nejde o nějaký morální závazek k pečlivému hospodaření, jak se mylně domníváte. Vaše interpretace nemá nic společného s právní ani účetní realitou.
SVJ – právnická osoba ani její výbor nemá uloženu povinnost počínat si „s péčí řádného hospodáře“, ani se nemusí chovat „šetrně“, a ani „efektivně“.

Co je „šetrné“ a „efektivní“ neurčujete v SVJ přece Vy, nýbrž výbor (§ 9 odst. 11 věta první ZoVB). Nebo v lepším případě shromáždění (což může být těsně nad 25% vlastníků jednotek). To si musíte, pane, v SVJ pohlídat sám, aby se hospodařilo šetrně a modlete se, aby Vás ostatní nepřehlasovali.

Pokud se domníváte opak, citujte právní předpis, který by SVJ nebo výboru nějakou povinnost v tomto směru přímo ukládal.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.