Vložil lake, 17. Březen 2012 - 9:30

Pane Kruppe,
Vaše rada je naprosto nepraktická a tazateli v jeho konkrétní situaci je k ničemu.

Řekněme, že vyúčtování za uplynulý rok je právě teď, ale shromáždění bude až v listopadu. Radíte mu, aby se ozval až za třičtvrtě roku na shromáždění? Což ovšem znamená, že zmešká lhůtu pro reklamaci vadného nebo neurčitého vyúčtování.

Až se shromáždění za čas sejde, uslyší VJ jen toto: "A proč jste si to nevyřídil hned v březnu??? Končit! Pojďme už domů, v televizi je fotbal." A vlastník by mohl čekat podle Vaší rady celý rok na příští shromáždění, viďte ...

Radím mu aby si střežil svá práva vůči tomu, komu skládá zálohy. Požádat o vrácení nevyúčtovaných záloh a nedojde-li k němu, okamžitě provést vzájemné započtení pohledávek a přestat platit své zálohy do bezedné černé díry. (O započtení podle § 580 se zde psalo vícekrát.) Po shromáždění v listopadu, po zaplacení záloh na dalších 11 měsíců dalšího roku, by mu takový postup prakticky nic nepřinesl.

O své peníze se musí starat především každý sám za sebe. Pouze v situaci kdy VJ chce předložit věc soudu (což není tento případ!!!), měl by si obstarat důkaz, že o věci bylo hlasováno na shromáždění, nebo že o zařazení do programu marně žádal. Pak teprve má smysl obrátit se na soud podle § 11 odst. 3 ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.