Vložil lake, 15. Březen 2012 - 20:40

"Bylo mi odpověděno,že není nikde předepsáno žádným obecně závazným právním předpisem,jak má vyúčtování vypadat."
Správce má nepochybně pravdu. Ale čtěte dál.

Správce Vám tvrdí, že Vaše zálohy použil na správu domu. Podle českého práva platí, že ten, kdo tvrdí, je povinen také svá tvrzení prokázat. (Zákonné výjimky z tohoto pravidla se dají spočítat na prstech jedné ruky).

Poučte tedy správce, že jste mu zálohově složil své peníze. Nedoloží-li Vám jak s nimi hospodařil, bude muset celou zálohu po ukončení zúčtovacího období nepochybně vrátit, protože mezi vámi není žádné jiné ujednání. Nechce-li vracet vše, co na zálohách od Vás obdržel, musí se hezky rychle naučit jak má vypadat řádné vyúčtování, abyste byl spokojen.

Dále správce poučte, že dnem, kdy mu výzva ke vrácení záloh za uplynulé zúčtovací období bude doručena, začnete si počítat zákonné úroky z prodlení až do vrácení.

-----------------------------------------------------------------------
Výzva k vrácení by se nepoužila u dlouhodobé zálohy, která byla výslovně schválena ke spoření na výdaje "v dalších letech" podle § 15 odst. 2 ZoVB. Zde samozřejmě nepřichází v úvahu požadavek doložit čerpání prostředků, protože k němu má dojít v budoucnu. I u těchto záloh však máte právo znát roční vyúčtování vašeho "konta" (výši závazku SVJ vůči Vám) a také zda ostatní vlastníci jednotek plní svou část povinnosti hradit tyto zálohy.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.