Vložil lake, 27. Únor 2012 - 14:14

Základní otázkou je, zda ono individuální vytápění dvou z osmi bytů bylo řádně schváleno Stavebním úřadem jako změna v kolaudačním stavu domu (změna způsobu vytápění). Pokud toto schváleno nebylo, pak jistě víte, že odpojení vlastníci i nadále jsou povinni hradit základní složku nákladů na vytápění. Jsou pouze osvobozeni od hrazení spotřební složky (vyhl. 372/2001 Sb.).

„…obě majitelky individ. vytápění trvají na tom,aby nové společné plynové vytápění pro 6.bj., bylo majetkem pouze 6.bj. a nešlo přes SVJ“
Zdá se, že obě dámy si dělají co chtějí. Nejsou-li jejich byty oficiálně odpojeny od společného topného systému, pak velmi záleží na tom co se vlastně v domě má vybudovat. Pokud půjde o rekonstrukci nevyžadující stavební řízení, rozhoduje o ní tříčtvrtinová většina podle § 11 odst. 5 ZoVB a měla by být normálně hrazena ze společných záloh.

Pokud však odpojení dvou bytů bylo provedeno se souhlasem Stavebního úřadu, pak je rozumné rozhodnout o tom, že kotelna (technické zařízení domu) a celý zbytek společné topné soustavy bude nadále ve spoluvlastnictví pouze některých vlastníků jednotek. K tomu změňte obsah Prohlášení.

SVJ může být v tomto případě odběratelem plynu; záleží pouze na tom, co si na shromáždění odhlasujete. Je pouze třeba dodržet, aby veškeré náklady s tím spojené byly zakalkulovány do ceny tepla z domovní kotelny.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.