Vložil lake, 23. Únor 2012 - 4:01

Beton napsal: „Co mohu dělat?“

Doporučuji oznámit SVJ prokazatelně písemně že jste žádnou dohodu podle § 15 odst. 1 ZoVB neuzavřel a že požadujete stanovit placení záloh na správu domu podle spoluvlastnických podílů.

SVJ je povinno nechat Vás nahlédnout do všech podkladů. Z nich zjistíte jaká celková částka záloh na správu domu byla předepsána vlastníkům jednotek. Z toho si jednoduše vypočtete poměrnou částku připadající na Vás. Vznikl Vám nejspíše přeplatek tím, že jste pravidelně hradil částky vyšší než by odpovídalo Vašemu podílu. Spočítejte rozdíl. Máte-li zaplaceno více, „předplatil“ jste si zálohy na delší dobu dopředu a můžete nyní po několik měsíců platby vynechat. Je třeba to pro jistotu oznámit SVJ písemně s uvedením důvodu. Pak už je pouze věcí SVJ aby zajistilo výběr záloh do celkové výše i od ostatních VJ.

  • Pokud Vám výbor doručí nový rozpis záloh na správu v nesprávné částce, reklamujte a sdělte prokazatelně SVJ, že předpis je absolutně neplatný pro rozpor se zákonem. Nehraďte podle něj nic a vyčkejte až obdržíte předpis ve správné výši.
  • Pokud obdržíte rozpis pouze s uvedením Vaší částky (bez toho, že by bylo zřejmé jak se k částce došlo), reklamujte rozpis jako nepřezkoumatelný a nehraďte podle něj nic. SVJ je povinno Vám na Vaši žádost prokázat, že měsíční platba záloh je stanovena v souladu s § 15 odst. 1 ZoVB.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.