Vložil Josef Krátký (bez ověření), 15. Leden 2012 - 7:46

…Je pouze věcí vlastníka jednotky, aby umožnil na vyzvání přístup…

prosím jaký je postup v případě že Vlastník tvrdí, že přístup umožnil (a popravdě umožníl – vůbec nám totiž nebránil vejít dovnitř …a bohužel zjistit, že nejsme schopni bez destruktivního zásahu ani odečtů ani instalace čehokoli)?
Jen nám oznámil (s důrazem na okolnosti – měl svědky), že mu nevadí žádný jakýkoli způsob, který pro požadované činnosti použijeme, ale že po skončení (nebo v přiměřené době poté) musí být vše uvedeno do původního stavu… do stavu, který fotograficky zdokumentoval a který bude případně použit pro vyčíslení nákladů na uvedení do původního stavu – pokud nějaké vzniknou.

Za přiměřenou dobu hned na počátku navrhnul 14 pracovních dní …a poté – nebude li údajně vše ve stavu jako před zásahem – dá to ihned do původního stavu s tím, že tento jeho náklad na opravu získá po SVJ formou snížení (zápočtem) záloh.

Kdo tedy může být arbitrem pro posouzení „Neumožnění
a jak tedy reálně postupovat (§5/7 nijak přesně nespecifikuje jak se mají posuzovat stavy „Neumožní-li konečný spotřebitel instalaci“ nebo „…prokazatelné upozornění neumožní jejich odečet…“

Minulý Výbor to vždy řešil proti jiným Vlastníkům „silou“ – suchým prohlášením, že „..Neumožnili..“ a spoléhaje, že Vlastník sice bude žbrblat ale nic reálně neudělá. Tento „rozlobený“ Vlastník s námi jedná „asertivně“ a jiná domluva s ním není možná. (ještě upřesňuji – nyní se nám jedná o odečty ale během tohoto roku nám půjde i o výměnu měřidel) děkuji

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.