Vložil lake, 20. Září 2011 - 3:06

Děkuji za upřesnění. Uvodem je třeba říci, že neexistuje žádný matematický důvod, proč by poměr základní a spotřební složky v některé části zúčtovací jednotky měl být právě 30+70%. Pokud se rozúčtovatel snaží dosáhnout tohoto výsledku pomocí švindlování s čísly, pak Vaše vyúčtování je pravděpodobně vadné.

V úvodním příspěvku jste napsal, že oba domy jsou jedinou zúčtovací jednotkou (ZJ). Podle ustanovení § 2 vyhlášky č. 372/2001 Sb. platí:
"Zúčtovací jednotkou [je] objekt nebo jeho část, popřípadě objekty nebo jejich části, které mají jedno společné, technologicky propojené odběrné tepelné zařízení^1) a společné měření nebo stanovení množství tepelné energie a nákladů na tepelnou energii na vytápění a nákladů na poskytování teplé užitkové vody".

Z uvedeného plyne, že postup při rozúčtování podle vyhlášky je následující:
Náklady na poskytování TUV pro obě budovy se napřed dělí na složku základní (30%) a spotřební (70%). ZS se dále rozpočítá přímo na jednotky v obou budovách podle podlahové plochy jednotek. SS se rozpočítá podle náměrů vodoměrů TUV v jednotkách. Jinak řečeno: Postupuje se tak, jako by obě budovy byly jedna velká nerozdělená budova.

Uvedené platí pokud obě budovy mají shodné cirkulační potrubí TUV se shodnou izolací.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.