Vložil jardaparda, 13. Červenec 2011 - 18:13

V našem SVJ kdyžtak spíš jen ořízneme stávající stanovy, ale ještě se o tom povede široká diskuze. Oříznutí znamená především, že by šly pryč duplicity, který by byly nově jak ve stanovách, tak v zákoně (navíc mnohdy neplatně), což by byl nesmysl. A samozřejmě se povede i široká diskuze nad tím, co zákon do stanov dát umožňuje, ale nepřikazuje, nebo umožňuje upřesnit. A předpokládá se, že stanovy budou a můžou mít až o několik stránek míň než aktuální.

Čekat na nový vzorový stanovy, který nakonec ani nemusí existovat, není zatím moc pravděpodobný. Ale můžem se nechat překvapit. Pokud by nakonec byly postaveny rozumně, a neztratily nic z toho důležitýho, co máme nyní, případně by jejich úprava byla jednodušší než úprava stávajících, jistě to bude jedna z komunikovaných možností.

Ale zatím není nový Občanský zákoník schválen, a je spousta připomínek, i když spíš v jeho jiných častech, takže není potřeba dělat hop, a to ještě min. rok a půl. A ve skutečnosti nemusí být nakonec schválen nikdy. Ostatně u novel ZoVB jsme toho byli svědky několikrát.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.