Vložil Pavel, 2. Listopad 2011 - 0:17

Jindřichu,

jako líná osoba si nejdříve kladu otázku: Musím to vůbec dělat? Neznám předpis, který by požadoval schvalovat nějaké celkové usnesení.

Jako zvídavá osoba si dále kladu otázku: I když to nemusím dělat, nepřinese to nějakou „přidanou hodnotu“? Nedomnívám se, že by celkové usnesení mělo nějaký význam.

U nás návrhy usnesení spolu s materiály posíláme emailem předem. Na shromáždění promítáme na plátno materiály k jednotlivým bodům spolu s návrhem usnesení. Pak se schvalují jednotlivé body programu. V zápise je potom schválené usnesení spolu s % u jednotlivých bodů. Zatím jsem nepřišel na to, proč bych to měl znovu přepisovat do nějakého celkového usnesení a navíc o něm hlasovat. Jakým kvorem?.

Já bych na shromáždění pouze oznámil, že usnesení jsou u jednotlivých bodů programu a že celkové usnesení je nadbytečné. Ale proti gustu.....

Pokud se vyskytně někdo, kdo bude přímo na shromáždění navrhovat nějaké dodatečně úpravy, tak by je měl také nějak odůvodnit. Pokud si je schovává až na shromáždění, tak to o něčem svědčí. Ale nevylučuji, že se může jednat i o něco přínosného. Nechal bych hlasovat o jeho návrhu, který by pak případně nahradil návrh výboru. Ale řešit na místě nepřipravené návrhy stanov přinese spíše problém než užitek.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.