Vložil lake, 8. Srpen 2011 - 18:31

Stavební úřady nejsou oprávněny brát v úvahu tříčtvrtinové hlasování uvnitř SVJ při změnách stavby a stavebních úpravách (§ 11 odst. 5 ZoVB). Stavební úřad je povinen vyžadovat, aby stavebník prokázal právo založené smlouvou provést stavbu, tedy souhlas VŠECH.

Na tuto skutečnost jsem upozornil v úvodním příspěvku této diskuse před dvěma měsíci (7. června 2011). Další účastník diskuse, pan Tomáš Marný (kterému děkuji), k tomu poskytl stanovisko, které k mým vývodům získal od vedoucího odboru stavebního řádu jistého města. Stanovisko jsem následně podrobně rozebral a poukázal na nesprávnou argumentaci úředníka ve všech jeho bodech (26. června 2011, viz http://www.portalsvj.cz/…ebnim-rizeni#…).

Dnes jsme o šest týdnů později – a ticho, úředník se neozývá… Přesně toto jsem čekal. Když se všechny argumenty ukázaly jako neudržitelné, počítám, že se zakuklil a raději nekomunikuje. To je z hlediska ouřadu nejsnazší pozice.

Haló, pane úředníku! Jakpak je to s tím tříčtvrtinovým hlasováním uvnitř SVJ? Též jste dospěl k názoru, že pro stavební řízení je nepoužitelné?
Nic naplat, neslyší…

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.