Vložil jardaparda (bez ověření), 28. Březen 2011 - 17:20

Ze zkušenosti přesně s tímto tedy sděluji, že nikdo samozřejmě nedonutí vlastníka, aby mu dělníci vlezli do bytu s tím, že chtějí vyměnit okna.
1) Před výměnou oken je potřeba byt na to připravit, odendat všechno od oken, připravit nábytek atd. na velikou prašnost (přikrytí); počítat s tím, že než se po vybourání dostane na samotné osazení oken, bude tam díra; zaschnutí montážní pěny po osazení atd. atp. Bez spolupráce s vlastníkem je to tedy prakticky nemožné.
2) Jednoduše dejte takovému nesouhlasícímu vlastníkovi na vědomí, že následnou, byť za několik měsíců nebo let, výměnu oken si může udělat už jen na vlastní náklady. U běžných bytů typu 3+1 s balkónem to jde do až 100.000, a to si člověk rozmyslí, jestli takovou částku vyhodí oknem, příslušně řečeno, když jinak by se to zaplatilo z již ušetřených peněz. Pokud je už zatepleno, pak se může zasahovat i do zateplení, a ani to někdy není levná sranda. Cena takového bytu na prodej je pak taky samozřejmě poněkud nižší, a to zcela zbytečně.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.