Vložil Votočka, 10. Únor 2011 - 10:59

A ještě jednou. Nedalo mi to, projel jsem odkaz znova a zjistil, že jsem se přehmátl a otevřel místo zákona o korporacích „Občana“. Tedy jsem se dobral Vámi odkazovaného textu, ale i tak jsem Vaše tvrzení, že družstva nebudou muset překlápět do SVJ nenalezl. Pro jistotu sem kopíruji text navrženého § 736:

§ 736

(1) Bytovému družstvu se zakazuje převést vlastnické právo k družstevním bytům a družstevním nebytovým prostorům nebo budovám s družstevními byty nebo družstevními nebytovými prostory spolu s pozemky jimi zastavěnými a s nimi věcně souvisejícími, ledaže s tím předem souhlasí všichni členové bytového družstva, kteří jsou nájemci těchto družstevních bytů a družstevních nebytových prostorů.

(2) Souhlas podle odstavce 1 musí mít písemnou formu; podpis musí být úředně ověřen. Udělený souhlas je závazný i pro právního nástupce osoby, která jej udělila.

(3) Odstavce 1 a 2 se nepoužijí, jestliže se jedná o převody družstevních bytů a družstevních nebytových prostorů do vlastnictví členů bytového družstva, kteří jsou jejich nájemci.

Prosím, pokuste se mě znova uvést do obrazu. Jak vidno i já se dopouštím chyb.

Díky a dobrý den

Votočka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.