Vložil lake, 13. Leden 2011 - 19:12

Pane Romane,
návod k postupu jste dostal. Zda jej využijete je na Vás.

Možností zmanipulování hlasování se nezabývejte. Pokud bod „odstranění antény“ byl uveden v pozvánce, pak hlasování proběhlo řádně, avšak podle mého názoru je neplatné pro rozpor s dobrými mravy. To byste ovšem musel namítat u soudu do šesti měsíců. Při tom můžete soud požádat o vydání předběžného opatření, kterým se SVJ přikáže zdržet se odstranění antény.

Telekomunikační zákon Vám dává právo, abyste umístil na budovu anténu (i mnohem rozměrnější než Vaše WiFi) k příjmu koncesovaného vysílání rozhlasu a TV. Vlastník domu je povinen její instalaci strpět, stejně jako vedení od antény do vašeho bytu. Může jít o vysílání pozemní či družicové. Podrobnosti a seznam stanic je na webu RRTV. Internetový příjem se do toho pokud vím zatím nezapočítává.

Máte tedy ještě jinou možnost:
Vyberete si některou z rozhlasových či TV stanic, kterou nezajišťuje vaše společná anténa, ani poskytovatel kabelového připojení. (opět podotýkám, že může jít o vysílání pozemní, nebo družicové). Seznam je zde: http://www.rrtv.cz/…le/index.htm . Podmínkou je pouze, aby v místě byl signál „dostatečné kvality“. Pak oficiálně požádáte o umožnění instalace Vaší antény či paraboly, nebo obojího. Vlastník budovy je povinen Vám to umožnit, viz § 104 zákona č. 127/2005 Sb..

Nu a na stožáru této rozměrné antény se jistě najde i místo pro Vaši WiFi… (Do antény nemusíte příliš investovat, postačí jakýkoliv použitý kus snesený ze střechy. Beztak bude jen „na oko“.)

Výsledek:
Na střeše bude ještě větší koště, než Vaše malá WiFi anténa. Vy se budete denně smát předsedovi do očí. Vlastníci jedotek se pak mohou chodit ptát předsedy, jak to myslel a co svou odstraňovací akcí vlastně dosáhl.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.