Vložil rivr, 12. Leden 2011 - 8:46

Nevím jak jiným zde diskutujícím ale dotaz uvádějící vlákno alespoň pro mne jasně uvádí „pokus o legalizaci stavu bezprávního důvodu“ – kterému Vlastníci v uvedeném SVJ dali svým stávajícím usnesením STOP-stav.


cit.: „…anténa samozřejmě není "modernizací, rekonstrukcí, stavební úpravou…“

Přivítám zmínku KDE konkrétně (nejlépe link nebo ICO) existuje nějaký takový Vlastník domu, který neustále (alespoň někdy) kontroluje zda a co se změnilo na vzhledu domu či jaké jiné nepovolené zásahy/instalace byly v minulosti provedeny na společných částech domu či proti přijatým usnesením nebo §11/5 a kým – a to tak, aby včas předešel legalizaci „nepokojného stavu“.

Připouštím že „nepokojný stav“ může nahradit narušený „pokojný stav“ ale mělo by tak být až od doby zjištění takového stavu po uplynutí stanovené doby na případné protiopatření. Ke „zjištění nepokojného stavu“ bez dalšího upřesnění došlo okamžikem kdy „RomanG“ požádal sám o legalizaci bez oprávnění instalované antény. Jestli tomuto říkat „…hledá si jakoukoliv hůl…“ je to věc názoru.

V našem SVJ jsme kvůli digitalizaci odsouhlasili investici do STA s analogem (není relevantní rozvádět proč) a investice nás stála 100.000. Tedy z našeho pohledu je bezpochyby uvedená realizace modernizací. Neschválená instalace čehokoli ve spol. částech domu bez usnesení – je pro nás „stavební úpravou“ – spolu-Vlastníky nepovolenou (jak je uvedeno v §11/5). 


cit. „…Pan rivr dokonce označuje pokojné užívání věci jedním ze spoluvlastníků za „svévolné jednání“.…“

řídíme se americkým: „Vaše svoboda končí před hranici mého nosu“.
Společné části domu jsou proto společné, že o jejich správě je nutno rozhodnout hlasováním. Pokud k hlasování nedojde nebo dokonce dojde a není schválené NIC NIKOHO neopravňuje se tím neřídit. V §13/3 není nic uvedeno o tom že by nevčasná reakce umožňovala transfomaci „nepokojného stavu“ na „stav pokojný“. Majetek Vlastníka, který může uživat „pokojně“ bez souhlasu spolu-Vlastníků máme (alespoň v našem SVJ) za hranicí jednotlivých bytů (kterou alespoň u nás určuje prohlášení Vlastníka).

 rivr

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.