Vložil Pavel, 30. Prosinec 2010 - 8:26

Paní Evo,

ač nevyvolán, sděluji svůj názor.

V našem zápisu ze shromáždění je u každého hlasování uveden počet přítomných hlasů, počet pro, proti, zdržel se. I když proti a zdržel se má fakticky stejný význam, některým členům SVJ záleží na tom, že nejsou proti, pouze, že se zdržují. Vysvětlit, že je to stejné, některým nelze. :-))

Také hlasujeme kdo je proti, kdo se zdrží a dopočtem nám vyjde, kdo je pro. Máme 141 jednotek o asi 10 rozměrech a přitom někteří vlastní více jednotek. Počítat hlasy „pro“ bez techniky by trvalo strašně dlouho.

Navíc usnesení výbor navrhuje tak, aby hlasů proti nebo zdržuje se, bylo co nejméně. Sporné věci, třeba jak má vypadat klika u nových dveří, si rozhoduje výbor sám. Sice za to dostane občas vynadáno, ale je to pružnější. :-))

Neznám předpis, domnívám se, že ani neexistuje, který by zakazoval uvedený způsob hlasování. A co není zakázáno, je v soukromém právu dovoleno. Pro jistotu si na začátku schůze shromáždění uvedený způsob necháváme schvalovat.

Na otázku, zda je „na to jak se má hlasovat, přijímat usnesení,aby bylo platné někde nějaký paragraf, předpis,je to někde popsané“ odpovídám, že žádný předpis není a jsem tomu rád, protože takový předpis by vytvářelo těch 282 neinformovaných a mohlo by to dopadnout jako se samotným ZoVB.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.