Vložil lake, 21. Prosinec 2010 - 2:30

Syslusi,
Nevydávejte co jste zaslechl na městském úřadu za celostátně platné pravidlo.
Měl jste se zeptat příslušné ouřednice proč to nejde. Ono by se nakonec ukázalo, že je vše jinak.

Navíc služby jsou různé. Tvrdit, že co platí pro odpady v Horní Dolní, to platí pro VŠECHNY služby a pro VŠECHNA SVJ v tomto státě - to je velmi nerozumné tvrzení. Směšná není Listina základních práv a svobod. Směšné jsou spíše Vaše fantazie na téma placení za služby, i když pár Neználků zde s Vámi souhlasí.

Mimochodem, tvrdil jste, že se odpad počítá podle osob v bytě, ale je to jinak. Někdy poplatek platí "fyzická osoba, která má v obci trvalý pobyt", v jiné obci platí "fyzické osoby, které produkují odpad na území obce", jinde zase se platí za nádoby podle "počtu osob užívajících objekt".

A taky jste tvrdil, že nelze počet osob pro odvoz odpadů a skládkovné snížit. Samozřejmě že lze, ovšem zase - podle toho, jak si to v konkrétní obci upravili obecní vyhláškou, například:
Od poplatku jsou osvobozeni: (...) fyzické osoby s trvalým pobytem na území obce, které se prokazatelně dlouhodobě zdržují mimo obec (vojáci z povolání, osoby ve výkonu trestu, dlouhodobě hospitalizováni apod.).

Bylo pro Vás objevem, že v některých obcích si hradí poplatek za odpad každý sám. To je přece normální, příslušné povinnosti jsou ukládány v každé obci jinak, buď podle zákona č. 565/1990 Sb., nebo podle zákona č. 185/2001 Sb., kombinováno s obecními vyhláškami. Ale pokud se v problematice nevyznáte, proč poučujete ostatní?

Inu, připomíná to Vaši nedávnou pohádku o domech "zpoloviny vlastněných BD a zpoloviny SVJ".
Kvůli takovýmto expertům je tento web nepřehledný a je nazýván "žumpou". Není divu, když zde každý Neználek plácne co jej napadne, a ještě to do omrzení opakuje.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.