Vložil anon (bez ověření), 4. Srpen 2011 - 13:26

Mé odhady považuji za pravděpodobné, přesnou statistiku těchto věcí NIKDO a si NIKDY mít nebude.

Sám píšete „Ale i tak mi připadá divné aby se to platilo přes m2 – v našem SVJ je více než 30% bytů s podílem menším než 2/3 oproti největším bytům – proč by tedy Vlastníci těchto velkých bytů měli dotovat zařízení pro měření spotřeby vody malým bytům?“

a dále

„bytové vodoměry máme my v prohlášení Vlastníka v bytech“

Kdybyste pozorně četl můj text, vidíte jasné slovo POKUD a že u bodu 1 si netroufám odhadnout poměr. Ale pokud někdo „vypadne“ z mé definice už v bodu 1 nemusí další body vůbec řešit, neboť každý si platí vodoměry sám – např váš dům. Proto vůbec nechápu proč řešíte nějaké plochy bytů když máte vodoměry soukromé. Buď si je každý platí sám jako soukromé, nebo si je dle zákona všichni společně zaplatí poměrem.

Znovu opakuji, že tak jak jsem to vypsal je jasný návod pro domy, kde je vodoměr společný (hodně hrubě odhadnu že většina to spíše bude). Pro domy kde je vodoměr soukromý už vůbec není co řešit.

Nevím jak jste usoudil, že něco beru podle sebe. Beru to podle dlouhodobých zkušeností z hodně okolních SVJ a především z mnohaletých zkušeností z tohoto fóra.

V naprosté většině případů platí, že stanovy i prohlášení vlastníka se v různých SVJ podobají jako vejce vejci.

Předseda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.