Vložil lake, 14. Listopad 2010 - 20:42

Sava,
upřesnil jste dodatečně, že neexistuje smlouva o výstavbě. Takže je otázkou, co jste koupil (pokud jste vůbec něco právoplatně koupil). Jsou dvě možnosti:

(1) Co nazýváte "půda" je bytová nebo nebytová jednotka, kterou nyní přestavujete:
Pak ovšem jste již od počátku vlastníkem jednotky. Vaší povinností danou zákonem bylo oznámit to statutárnímu orgánu SVJ, a to bez zbytečného odkladu. Povinnost platit zálohy na správu domu vám vznikla dnem účinnosti vkladu vlastnictví jednotky do katastru nemovitostí. Pokud jste nabytí jednotky neoznámil, částky záloh na správu po vás mohou být vymáhány zpětně včetně úroku z prodlení.

(2) Co nazýváte "půda" je společná část domu:
V tom případě jste nic nekoupil. Půda je ve spoluvlastnictví vlastníků jednotek v domě (mezi něž nepatříte). Přestavujete tedy cizí majetek a zřejmě načerno (nemáte smlouvu o výstavbě). Byt bude po ukončení rekonstrukce převeden do podílového spoluvlastnictví současných vlastníků jednotek. K převodu do vašeho vlastnictví byste musel uzavřít smlouvu se všemi spoluvlastníky a splnit jejich podmínky, například zaplatit milion do společné pokladny. Nežertuji; tržní cena podkrovního prostoru k přestavbě odpovídá ceně pozemku se všemi inženýrskými sítěmi v dané lokalitě.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.