Vložil lake, 29. Srpen 2010 - 16:19

Pane Marku,

odpověď na Váš dotaz není jednoznačná a vyžaduje znalost kolaudačního stavu budovy.

(1) Pokud existuje kolaudační rozhodnutí (kolaudační souhlas) podle něhož je Váš byt připojen k centrálnímu ohřevu vody, pak jste povinen platit základní složku nákladů na ohřev TUV. Přitom je nevýznamné, zda jste se později odpojil bez souhlasu vlastníka budovy, nebo s jeho souhlasem.

(2) Jestliže budova byla zkolaudována s centrální přípravou teplé vody, avšak později došlo k rekolaudaci Vašeho bytu na samostatný ohřev, nemůže Vám být počítána základní složka nákladů na TUV - pokud jste se ve smlouvě o výstavbě nezavázal k placení základní složky i nadále.

(3) Pokud Váš byt byl od počátku postaven a zkolaudován bez připojení na společný okruh TUV v domě (například byty v půdní nástavbě), neplatíte základní složku TUV.

(4) Pokud neexistuje stavební povolení a kolaudační rozhodnutí pro budovu (nelze dohledat, což se může stát u starých budov), pak nastává právní fikce, že budova byla zkolaudována pro nynější způsob užívání. Pokud Vám tedy vlastník budovy neprokáže opak, platí, že nepřipojení Vašeho bytu ke společnému zdroji TUV je v souladu s kolaudačním stavem a základní složka Vám nesmí být účtována.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.