Vložil Anonymka (bez ověření), 27. Červenec 2010 - 0:36

V SVJ se hlasuje většinou podle velikosti spoluvlastnických podílů na společných částech domu,takže čím větší byt nebo čím víc bytů někdo vlastní, tím větší je váha jeho hlasu (zákon o bytech § 11 odst.1,2,3,4)

Byly tu nedávno diskuse, zda může vlastník několika bytů za každou svou bytovou jednotku hlasovat jinak, ale to ve vašem případě asi není ten problém (tam šlo o družstvo, které chtělo vyhovět svým členům..).

Vy nepočítejte hlasy, ale jejich váhu – podíl na společných částech domu.

Hlasy, kde 1 hlas odpovídá 1 vlastníkovi se počítají jen v případě, kdy je potřeba souhlas všech vlastníků a při modernizaci,re­konstrukci, stavebních úpravách a opravách společných částí domu, jimiž se nemění vnitřní uspořádání domu a zároveň velikost spoluvlastnických podílů na společných částech domu. (zákon o bytech § 11 odst.5)

U těchto modernizací a rekonstrukcí je potřeba souhlas tříčtvrtinové většiny všech vlastníků jednotek. A zde má váš vlastník se 2 byty jen jeden hlas (stejně veliký jako mají ostatní). Takže zde, když je vás 6 vlastníků, je potřeba souhlas 5ti z vás k odsouhlasení.

Když si zadáte zde vpravo do vyhledávače „hlasování“, tak vám toho vyjede, že máte do pátku o zábavu postaráno…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.