Vložil Petr, 14. Duben 2010 - 8:39

Nejaktuánější odpověď ÚOOÚ "Podle § 4 písm. a) zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů … vyplývá, že údaje o dlužné finanční částce v souvislosti s konkrétní fyzickou osobou jsou osobními údaji ve smyslu zákona. Podle § 9 odst. 1 zákona č. 72/1994 Sb., je společenství vlastníků jednotek právnická osoba, která je způsobilá vykonávat… V dané souvislosti je společenství správcem osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb.

Každý vlastník je subjektem údajů i osobou, která v rámci plnění zákonem stanovených oprávnění a povinností přichází u správce nebo zpracovatele do styku s osobními údaji a je povinna podle § 15 zákona zachovávat mlčenlivost. Tomu by měl odpovídat i zvolený způsob informování spoluvlastníků.

Pokud budou předmětné osobní údaje zpřístupněny pouze oprávněným osobám (vlastníkům jednotek), např. jejich uvedením v zápise ze shromáždění vlastníků jednotek, jedná se o postup v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. Zveřejnit nebo zpřístupnit tyto údaje i osobám jiným než oprávněným lze pouze se souhlasem subjektů údajů (dlužníků)".

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.