Vložil Petr, 16. Duben 2010 - 8:53

Nemáte tedy roční vyúčtování ? Pokud jsou zálohy nižší než celkové roční faktury, tak rozdíl hradí společenství (správa) z fondu oprav. Co například děláte když nedostanete vyúčtování plyn, světlo byt ? Snad se jako dospělý člověk ptáte toho, komu platíte.

Pan Matějka zde psal, jaké doklady by mělo každé společenství mít. Účetní závěrka plyne ze zákona o účetnictví. Hledejte zde v diskusi.

Máte stanovy ? V nich o vyúčtování "Čl. XVII

"Úhrada nákladů spojených se správou domu a pozemku a úhrada za služby

(1) Příspěvky na správu domu, dále zálohy na úhradu za služby platí členové v částkách a termínech na účet společenství [čl. VII odst. 3 písm. f) a g)], nerozhodne-li shromáždění o placení na účet správce.

(2) Vyúčtování záloh na úhradu za služby provádí výbor 1× za zúčtovací období, kterým je kalendářní rok, nejpozději do 4 kalend. měsíců po jeho skončení; v souladu se stanoveným způsobem rozúčtování [čl. VII odst. 3 písm. h)]. Nedoplatek nebo přeplatek splatný do 7 kalendářních měsíců po uplynutí zúčtovacího období.

(3) Zprávu o použití a stavu příspěvků na správu domu a pozemku předkládá výbor ke schválení shromáždění spolu se zprávou o hospodaření společenství a s návrhem na schválení účetní závěrky. Nevyčerpaný zůstatek těchto finančních prostředků se převádí do následujícího ro­ku".

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.