Vložil Janka (bez ověření), 19. Březen 2009 - 15:50

Dobrý den, hledám odpověď na mé otázky a shodou okolností shledávám část mých otázek v tomto dotazu (i když je poněkud staršího data). Jsme společenství o 10 bytových jednotkách. Loni jsme prodali část našich podílů na společných částech domu novému investorovi, který zřídí z půdních prostor nové 2 bytové jednotky, které ihned po kolaudaci převedou (prodají) novému vlastníkovi. Zde začíná řada mých otázek:

  1. kterým dnem vzniká členství ve společenství – kolaudací bytových jednotek, zapsáním rozestavěných bytových jednotek v katastru nemovitostí na základě prohlášení vlastníka nebo na základě vzniku právních účinků vkladu nebo na základě zapsání vkladu práva v katastru?
  2. nevzniká od tohoto dne povinnost nového vlastníka přispívat do fondu oprav stejně jako ostatní vlastníci a podílet se na správě domu, i v případě, že by členství vzniklo ještě před kolaudací?
  3. má vlastník rozestavěné jednotky hlasovací právo nebo spíše, zda musíme žádat o jeho souhlas při hlasování o úvěru i v případě, že jednotka není zkolaudována, ale v KN je zapsána jako rozestavěná a je zde uveden jeho podíl?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.