Vložil PeDuPles (bez ověření), 18. Listopad 2009 - 16:26

Aha, tak tady jsem to špatně pochopila, myslela jsem, že jde o členky SVJ a ne členky výboru. Proto byla má první odpověď taková, jaká byla.

Dovolím si ale mírně nesouhlasit s panem Pavlem ohledně DPP. ZoVB shánění peněz na rekonstrukce neřeší vůbec a pokud je výbor nemá jako povinnost ve stanovách, pak bych si asi dovolila aplikovat znění vzorových stanov jakožto jediný text, který to aspoň částečně řeší:

Čl. XI

Jednání dalších osob za společenství

(1) Shromáždění může rozhodnout, že určité činnosti bude pro společenství vykonávat zaměstnanec (zaměstnanci) společenství na základě pracovní smlouvy, dohody o pracovní činnosti nebo dohody o provedení práce.

(2) Pracovní zařazení a vymezení právních úkonů, které je zaměstnanec oprávněn činit za společenství v rámci pracovněprávního vztahu podle odstavce 1, musí být schváleno shromážděním.

(3) Smlouva sjednaná podle odstavce 1 musí obsahovat přesné vymezení oprávnění zaměstnance k jednání za společenství.

(4) Působnost podle odstavce 1 a 2 nebo její část může shromáždění svým usnesením svěřit výboru nebo pověřenému vlastníkovi.

Z odstavců 1 a 4 mi vyplývá, že co není přímo povinností výboru, na to DPP s jeho členem uzavřít lze, a to absolutně mimo odměnu člena výboru, ať už tato existuje či nikoli.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.