Vložil Pavel, 13. Listopad 2009 - 23:35

Pane Matějko,

samozřejmě jsem dotaz četl, včetně informace, že tazatel připravuje privatizaci městského domu v Brně s 12 byty.

Pravidla privatizace vydaná v Brně neznám, to připouštím. V tom máte jako obyvatel Brno – venkov výhodu. Odpověděl jsem tak, jak jsem odpověděl. Zatím jste mi nenapsal, v čem jsem odpověděl chybně. Odpovídal jsem v obecné rovině a domnívám se, že odpověď je použitelná i Brně.

Nerozumím, co jste chtěl napsat ve Vaší poznámce. Nějaký názor nějaké české instituce v oblasti práva ES mne až tak nezajímá.

Já jsem psal o Nařízení Komise (ES) č. 1998/2006 a Nařízení Komise (ES) č. 800/2008. Nařízení Komise jsou přímo aplikovatelná na území ČR, ať si nějaká instituce vykládá co chce, pokud se tedy nejedná o rozhodnutí Evropského soudního dvora. Tato nařízení se samozřejmě vztahují i na podnikatele.

Můžete pro obveselení zdejšího publika to „závazné rozhodnutí oprávněné instituce v dané záležitosti“ zde publikovat?

Už jsem několik takových blábolů četl. Autoři většinou netuší, že Nařízení ES jsou právní akty obecně platné a přímo závazné ve všech svých částech. Vztahují se na všechny členské státy a stávají se bezprostředně součástí jejich právního řádu ihned po svém schválení bez nutnosti implementace do právních řádů jednotlivých členských států. Pokud jsou nařízení v rozporu se zákony některého členského státu, jejich aplikace má přednost před aplikací národního práva. Vždy platí nařízení ES a nikoliv ustanovení domácího práva.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.