Vložil Anonymous, 25. Srpen 2009 - 8:42

Dobrý den,
sestavička zůstatky na účtech se mi mooc líbí. Pracuju teďka na tom, že si naše SVJ vkládám do programu (doteď jsem si to vedla v excelu) a tuto sestavu používám nejčastěji. Proč? Protože vidím zůstatky všech účtu najednou na jednom listě, nemusím listovat.
Když si zaúčtuju jeden měsíc z výpisu, je pohodlnější vygenerovat si tuto sestavu a zkontrolovat konečný stav účtu, než třeba hlavní knihu a hledat to tam.

Ale mám zase jiný problém, a to s účtovým rozvrhem.
V jednom roce používám určitý účt. rozvrh a na některých analytikách už příští rok neúčtuju, přesto se mi pořád objevují v sestavách. Smazat nejdou, píše to, že se na daný účet už účtovalo. Přestože se na něm účtovalo v předcházejícím roce. (Musím upozornit, že dosud nemám udělanou závěrku období, pokud by na tuto věc měla nějaký vliv.) Uvítala bych, aby byl pro každý rok samostatný úč. rozvrh s tím, že by se ze starého roku do nového mohl převést ten původní, ale bylo by možné v něm smazat to, na co už neúčtuju v aktuálním roce a účtovala jsem v roce předešlém.
Také bych uvítala automatickou závěrku účtů na konci roku a převod konečných stavů do počátečních stavů roku následujícího. (abychom to měli jednodušší :-) )
Lenka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.