Vložil Pavel, 8. Únor 2009 - 12:44

Asi jste nečetl nepravdivé informace té obskurní společnosti, proto je zde uvádím:

„MUSÍTE jako vlastník, či jako společenství bytových jednotek, umožnit příjem alespoň veřejnoprávních programů ČT. V současné době ale již NENÍ umožněn ve většině lokalit střední a západní části České republiky příjem analogového veřejnoprávního kanálu ČT2. Pokud tedy koncesionář ČT (což jsme přinuceni skoro všichni) nemůže přijímat tento analogový signál pomocí STA, je vlastník, nebo společenství vlastníků, POVINNO zajistit distribuci digitálního signálu veřejnoprávního multiplexu ČT do účastnické zásuvky v bytě! NELZE tedy nařídit nájemníkům, či vlastníkům bytů (pokud se na tom písemně neshodnou VŠICHNI obyvatelé domu), aby si koupili satelit, či nechali zavést kabelovou televizi a stávající STA zrušit!“

Že jde o nepravdivé informace je zřejmé ze zákona, ze stanoviska NKS při MV ČR a ze stanoviska MMR.

Neumím posoudit, zda se jedná o pouhou neznalost nebo o záměrnou lež. V obou případech bych si od uvedené společnosti nic neobjednal. To bylo smyslem mého příspěvku.

Pokud někdo tvrdí, že jsem něco povinen, zajímám se podle čeho jsem povinen. Rád si volím mezi variantami tu nejlepší. Proto mne takovéto informace iritují. Ale nikdy jsem netvrdil, že jsem proti rekonstrukci STA nebo pro umísťování satelitů na fasádu.

Nevím z čeho usuzujete, že Prohlášení vlastníka je pro mne cár papíru. V Prohlášení vlastníka pravděpodobně nebude, že se musí STA rekonstruovat na digitální příjem.

O opravě nebo rekonstrukci společné části domu, včetně STA, se musí rozhodovat 75% podle ZoVB. Při značné rozšířenosti satelitů a kabelovky to asi nebude pro většinu SVJ nic jednoduchého, proč by měli vlastníci souhlasit s výdajem společných peněz často pro pár jedinců v domě? Dovedu si představit, že neodhlasováním rekonstrukce STA samovolně zanikne zcela v souladu s Prohlášením a ZoVB.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.