Vložil Justitianus, 4. Únor 2024 - 17:51
  • „Třetí … místnost … je nyní označena na dveřích jako kočárkárna … v prohlášení vlastníka je dál napsáno prostor se sklepními kójemi Takže prohlášení vlastníka je porušováno.“

Melete dokola totéž. Už jsem napsal, že rozpor je možno odstranit změmou prohlášení. Kterému slovu, nebo kterému písmenu z toho jste neporozuměl?

  • „… místnost, ve které bylo 6 sklepů …“

Co je Vám do toho? Proti tomu by se mohl ohradit kterýkoliv z těch šesti vlastníků, pokud mu snad bez náhrady sebrali výlučně užívanou kóji. Vám nikdo nic nesebral, nikdo se Vás o nic neprosil – tak do toho nestrkejte nos.

  • „V prohlášní vlastníka je k určení společných částí budovy v jejich výčtu jednoznačně uvedeno: společné prostory pro výhradní užívání vlastníka jednotky (sklepní kóje, balkóny, apod.)…“

Vaše prohlášení je vadné. Tato Vámi citovaná věta nemá konstitutivní účinek – to znamená nezakládá nikomu žádné právo ani žádnou povinnost. Výlučné užívání mohlo vzniknout jen tak, že by v prohlášení byl uveden konkrétní společný prostor, a k němu konkrétní vlastník jednotky, který tento společný prostor užívá výlučně.

Vadné prohlášení můžete opravit, případně to udělá soud. Kterému slovu, nebo kterému písmenu z toho co jsem napsal nerozumíte?

  • „Taky bych neviděl problém, aby mělo SVJ prostor na košťata, ale ten může mít pouze v takových společných částek, které jsou určené pro společné užívání všemi vlastníky jednotek.“

Kóje číslo 0 je společným prostorem domu, která je určena pro společné užívání všemi vlastníky jednotek. Opak jste neprokázal. Kóje č. 0 není podle prohlášení ani podle faktického stavu užívána výlučně vlastníkem některé jednotky. Už jsem napsal, že chyby prohlášení je možno odstranit změmou prohlášení. Kterému slovu, nebo kterému písmenu z toho co jsem napsal nerozumíte?


Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.