Vložil Justitianus, 27. Leden 2024 - 22:27

To je tupost, pane ! To co uvádíte nejsou žádné náklady vlastní správní činnosti.

  • „Odměny funkcionářů samosprávy našeho domu (organizační jednotka družstva) …“

Jste směšně popleten. Vám jako vlastníkovi jednotky není vůbec nic po tom, že družstvo má nějaké své funkcionáře a že jim něco platí. Družstevní samospráva je pouze vnitřní věc družstva ! Necháte se okrádat jako hňup; dobře Vám tak.

  • „Příspěvek na správu vykonávanou družstvem …“

Jste totálně popleten. To je přece příspěvek na správu domu a pozemku, a ten se rozúčtuje jediným přípustným způsobem: podle spoluvlastnických podílů, není-li v prohlášení určeno jinak (§ 1180/1). Družstvo si samo platí svůj díl nákladů za svůj spoluvlastnický podíl, bez ohledu na to že je ze zákona i správcem. Proč tedy do toho od počátku pletete nějakou vlastní správu neexistující právnické osoby podle § 1180/2 ???

Jestliže družstvo je členem SČMBD, pak Vás přece vůbec nezajímá co a za jaké peníze poskytuje SČMBD družstvu. Pokud družstvo má nějaké náklady, které souvisejí se správou domu (např hradí právní servis poskytovaný tímto sdružením), pak jde o náklad na správu domu, a ten se rozúčtuje podle spoluvlastnických podílů na společných částech (§ 1180/1)

  • „Paušální odečty, vyúčtování, které zajišťuje družstvo“

Jste tragicky popleten. Tyto náklady jsou náklady na poskytování služeb spojených s užíváním bytů podle zákona č. 67/2013 Sb. To nemá naprosto nic společného se správou domu a pozemku, ani s vlastní správou (neexistujícího) SVJ, ani s vlastní správou BD.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.