Vložil Condo (bez ověření), 23. Prosinec 2023 - 18:49

„Homeowners association“ (HOA) a „condominium“ jsou související pojmy, které se týkají správy a vlastnictví nemovitostí v USA. Existují nicméně existují některé rozdíly mezi těmito pojmy:

Homeowners association (HOA): HOA je organizace nebo sdružení vlastníků domů, které je zodpovědné za správu a údržbu společných oblastí a služeb v rezidenčním komplexu či sousedství. Vlastníci nemovitostí v daném obvodu či komplexu jsou členy HOA a mají povinnost platit členský příspěvek na pokrytí nákladů na správu a údržbu. HOA často stanovuje pravidla a omezení týkající se vzhledu, používání a správy vlastních nemovitostí, které mají za cíl udržovat určitý standard v komplexu.

Condominium: Condominium je forma vlastnictví nemovitosti, při které majitelé vlastní samostatní jednotky v rámci budovy nebo komplexu, a zároveň mají společný vlastnický podíl na společných částech nemovitosti, jako jsou chodby, výtahy, parkoviště atd. Vlastníci jednotek jsou často organizováni do „condominium association“ nebo „condo association“, která je zodpovědná za správu, údržbu a financování společných částí nemovitosti. Členové „condo association“ platí měsíční poplatek za pokrytí nákladů na správu a údržbu.

Závěrem, HOA se zaměřuje na správu a údržbu celých rezidenčních oblastí nebo komplexů, zatímco condominium se soustředí na vlastnictví a správu individuálních jednotek v rámci víceúčelové budovy nebo komplexu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.