Vložil - (bez ověření), 6. Červen 2023 - 0:18

Díváte se na celou problematiku z pohledu toho, kdo zasklení lodžie neměl instalováno. Poněkud na mě děláte dojem, jako byste jim spíš záviděla a hledala argumenty proti nim. Zkuste se ale na věc podívat z opačného pohledu. Z důvodu bezpečnosti či energetických úspor si nainstalujete zasklení či zamřížování lodžie. Vzhledem k tomu, že se asi nikdo proti tomu neohradil, tak s tím ostatní vlastníci asi neměli problém a souhlasili s tím. Kdyby měli výhrady a nesouhlasili by, tak by to okamžitě dali najevo a požadovali by po Vás odstranění. To zasklení Vás něco stálo. Nyní se chystá zateplení domu a kvůli tomu se musí to Vaše zasklení demontovat. Znovu jej umístit po zateplení nejde, neboť rozměrově a způsobem uchycení již nevyhovuje. Pokud Vám SVJ nezaručí, že tu škodu, která Vám vznikne odstraněním Vašeho zasklení či zamřížování, Vám v souladu s ustanovením § 2951 odst. 1 občanského zákoníku nahradí tím, že na lodžii znovu nainstaluje zasklení či zamřížování, tak budete se zateplením souhlasit nebo ne? Tipnu si – nesouhlasila byste s ním. Zkuste se podívat třeba na webové stránky Nejvyššího správního soudu, jaké jsou tam řešené spory ohledně podobných nesouhlasů vlastníků s odstraněním jejich zasklení apod. A jak se táhly dlouho.

V těch SVJ, kde chtějí dům raději bez zbytečných problémů zateplit a nemají zájem na výrobě zbytečných sporů, které k ničemu dobrému nevedou a jen vše protahují a komplikují, přistupují k problematice nuceného odstranění zasklení apod. bez zbytečné konfrontace a náhradu škody těm pár vlastníkům, kteří již zasklení lodžie měli, běžně provádějí. U nás se jednalo o 2 zasklení a nikdo s tím neměl problém. V jednom případě u nás ještě byla na lodžii klimatizace, kterou bylo zapotřebí nově po zateplení namontovat.

Nevím, zda budete na zateplení čerpat nějakou dotaci a jaké nabízí podmínky. Když jsme chystali zateplení u nás, tak tehdejší dotační program nabízel nově proplacení třeba i instalace venkovních žaluzií jako způsob řešení energetických úspor (už si to nepamatuji přesně, mám ten dojem že ale bez DPH, to nehradil). Máte přehled o tom, na co všechno lze získat dotaci nyní?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.