Vložil - (bez ověření), 2. Červen 2023 - 1:35

Asi ne byty, ale vlastníci bytů na své náklady zasklili či zamřížovali lodžie. Asi za souhlasu ostatních vlastníků, pokud proti tomu nikdo neprotestoval a projekt s náhradou počítá.

Pokud budete zateplovat dům, tak potřebujete omezit tepelné mosty, budete o zateplení stěn zmenšovat prostor lodžií, takže to zasklení i zamřížování bude muset nově mít menší rozměry a nové uchycení do stěn respektující zateplení stěn a omezující tepelné mosty. U nás se muselo měnit i zábradlí a jeho uchycení u všech lodžií. Mnozí vlastníci si nechali při zateplení lodžie také zasklít. Ti, co již lodžii legálně zasklenou či zamřížovanou měli, mají nárok na to, aby jim byla škoda způsobená nutností odstranit to původní zasklení či zamřížování kvůli zateplení stěn byla nahrazena – nejlépe opětovným zasklením či zamřížováním po zateplení stěn. Ostatní si případné nové zasklení, které dříve neměli, uhradí sami. To by neměl být problém.

Zateplování domů s sebou přináší mnohé problémy. Jsou domy, kde by členové výborů o nich a o mnoho let táhnoucích se soudních sporech mohli napsat romány. Někde se najde i třeba jen jeden vlastník, který nesouhlasí s odstraněním právě svého zasklení lodžie kvůli zateplení stěn právě proto, že mu není garantována náhrada novým zasklením. Buďte rádi, že vy takové problémy nemáte a nesnažte se si je vyrobit – stojí pak na nákladech na právníky a soudy daleko víc, než to nové zasklení či zamřížování.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.