Statutární orgán SVJ

Vložil Cart (bez ověření), 29. Květen 2023 - 19:08 ::

Dobrý den, prosím o názor. Předseda SVJ je dlouhodobě nemocný. Stanovy praví, že navenek jedná předseda SVJ nebo místopředseda a další člen výboru. Měli jsme Shromáždění, které nebylo usnášenischopné. Následně jsme dostali Hlasování mimo zasedání, což naše stanovy umožňují. V jednom bodu se píše: (2) Může být rozhodnuto o týchž záležitostech, které měly být projednány na svolaném shromáždění, které nebylo způsobilé se usnášet, a to na návrh osoby, která shromáždění svolala nebo o týchž záležitostech, které na svolaném shromáždění projednány nebyly a to na návrh statutárního orgánu.

Jelikož se v písemném hlasování objevili nové body nebo nastala změna u plánovaných oprav ve výši 400tis., tak mě zajímá jestli je to v pořádku, když to předložil jeden člen výboru. Když dle stanov věci, které nebyly ve svolaném shromáždění může předložit statutární orgán. Jestli to nemělo být podepsáno 2 členy výboru jako zastupování předsedy. Člen který to předožil se na schůzi výboru nechal druhým členem a sám sebou zvolit zastupujícím přesedou a teď jedná jako by tím předsedou byl. Děkuji Vám za odpovědi Cart

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.