Prosím pomoc - referenční příjemce služeb

Vložil páčko (bez ověření), 23. Únor 2023 - 11:49 ::

Prosím o pomoc, rozhořel se nám tu spor, co je referenční příjemce služeb pro TUV podle 269/2015 Sb., který v §2 říká:

i/referenčním příjemcem služeb příjemce služeb, jehož náklady na vytápění připadající na 1 m2 započitatelné podlahové plochy se rovnají průměrným nákladům na vytápění připadajícím na 1 m2 započitatelné podlahové plochy zúčtovací jednotky v daném zúčtovacím období a jehož spotřeba společně připravované teplé vody v m3 se rovná průměrné spotřebě teplé vody na jednoho příjemce služeb v zúčtovací jednotce v daném zúčtovacím období, 

j/srovnáním s referenčním příjemcem služeb uvedení nákladů na vytápění referenčního příjemce služeb na 1 m2 započitatelné podlahové plochy, uvedení součinu těchto nákladů a započitatelné podlahové plochy příjemce služeb a uvedení spotřeby společně připravované teplé vody referenčním příjemcem služeb. 

Když se vyjde z definice příjemce služeb z 67/2013 Sb., je to nájemce nebo vlastník, tj. někteří kolegové tady tvrdí, že je to spotřeba domu podělená počtem bytů. Jiní jsou přesvědčeni, že je to spotřeba podělená počtem osob, což by pak dávalo smysl uvádění tohoto údaje podle §6/d vyhlášky 269/2015 Sb.

Co myslíte vy, je to u TUV na osobu nebo na byt?

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.