Služby spojené s užíváním BJ

Vložil náhodný kolemjdoucí, 15. Leden 2023 - 20:52 ::

Dobrý den. Měl bych dotaz na povinnost vracení záloh za služby spojené s užíváním BJ. Tyto služby obecně předpokládá § 1181 NOZu, a příkladmo je konkretisuje prováděcí předpis, tj. zákon č. 67/2013 Sb. (§ 3).

Pokud každá BJ platí zálohy na jednotlivé služby, musí se skutečně vracet event. přeplatek, když fakticky žádné náklady na poskytování některé služby nebyly? Nevidím problém u vyúčtování za dodávku vody, to je dle stavu bytových měřičů v poměru s vyúčtováním od vodáren, elektřina ve spol. prostorách dle počtu rozhodných osob v poměru s vyúčtováním od dodavatele, provoz a čištění komínů dle počtu v BJ využívaných vyústění do komínů v poměru s vyúčtováním od kominíka, ale co v případě společné TV antény (STA), pokud ohledně ní nebyly žádné faktické výdaje (servis, příp. oprava), ale TV signál přitom byl do BJ dodáván, takže služba byla čerpána? Napájení STA elektřinou je řešeno ze společné zásuvky na chodbě.

Mám na mysli § 4 odst. 1, resp. § 7 odst. 2 zákona č. 67/2013 Sb., kde se uvádí „náklady“, resp. „skutečná výše nákladů“. Jde sice o zanedbatelné částky, ale rád bych vyúčtování bez vad.

Děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.