Vložil Justitianus, 15. Leden 2023 - 19:58

Pane „§“, jste naprosto mimo a stále nerozumíte textům v českém jazyce.

Autor úvodního příspěvku tvrdil a tučně vyznačil tuto nesmyslnou a obsahově nesprávnou větu: Rozhodující je období, za které se platí.

To samozřejmě není pravda, protože toto neplatí ani u příspěvků na správu, ani u záloh na služby.

☀ Příspěvky na správu nemají vůbec určeno „období, za které se platí“. Mají určeno pouze datum splatnosti a četnost plateb. O nějaké „platbě za období“ nemůže být ani řeči.
Při změně vlaststníka jednotky v průběhu měsíce nedochází k nějakému „dělení“ příspěvku na správu. Příspěvek je splatný vcelku v den splatnosti. Vůči SVJ je dlužníkem celého příspěvku ten, kdo je vlastníkem jednotky v den splatnosti příspěvku.

☀ Zálohy na služby také nemají určeno „období, za které se platí“. Jsou totiž všechny určeny na budoucí nákaldy celého zúčtovací období, nikoli pouze na ten měsíc ve kerém byla jednotlivá záloha uhrazena.
Při změně vlastníka jednotky v průběhu měsíce nedochází k nějakému „dělení“ zálohy na služby. Záloha je splatná vcelku v den splatnosti. Vůči SVJ je dlužníkem celé zálohy ten, kdo je vlastníkem jednotky v den splatnosti zálohy (nabyvatel však jen pokud obdržel předpis záloh na služby).

Ani v jednom z případů tedy Anonymous nemá pravdu.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.