Výměna elektrických rozvodů ve společných prostorách

Vložil Lukáš (bez ověření), 18. Listopad 2022 - 9:08 ::

Dobrý den, mám problém s výměnou jističe z jednofázového na třífázový. V domě jsou čtyři bytové jednotky a na chodbě je společný rozvaděč, který obsahuje 3× jednofázový jistič a 2× třífázový jistič (jeden sousedů a jeden na společné prostory). Dělali jsme rekonstrukci bytu a díky výměně topení na podlahové a ohřevu vody elektrickým bojlerem potřebujeme vyměnit náš jednofázový jistič za třífázový. Při obhlídce nám technik od distributora oznámil, že stav rozvaděče je v nevyhovujícím stavu a případný další třífázový rozvaděč se do něj nevejde. Navíc jsou tam některé vyhořelé dráty a celkově stav rozvaděče nevyhovuje dnešním normám. S výměnou rozvaděče souhlasí jen 2 bytové jednotky (my a ještě jedni sousedé) a dvě jsou zásadně proti, i když jsou si vědomi toho, že současný stav nevyhovuje a je zde riziko nehody – ať si to prý uděláme na vlastní náklady. Co je v této situaci nejlepší možné řešení?

Díky sousedovi, který má třífázový jistič a dělal si vše na vlastní náklady se tam již nevejdeme a je jeden z těch, kteří jsou proti. Můžeme pak při případné výměně a zvolení jiného řešení nárokovat peníze při kompletní rekonstrukci rozvaděče pro ostatní? Děkuji předem za odpovědi a názory.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.